Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Haberler

DKR DENETİM&DANIŞMANLIK VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYONUNDA ÖNEMLİ PANEL! 13 MART 2019'U NOT EDİN!

DKR DENETİM&DANIŞMANLIK VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYONUNDA ÖNEMLİ PANEL! 13 MART 2019'U NOT EDİN!
  • 13 Şubat 2019

Dev isimler hukuk ve vergi için buluşuyor

13 Mart 2019’da İstanbul’da “I. Vergi ve Temel Haklar Sempozyumu” düzenleniyor. Adres, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora Salonu. Katılımcılar, hukuk ve vergi dünyasının ünlü isimleri.

İstanbul Mart ayında dev bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurunun vergi yargısına etkisinin çeşitli bakış açılarıyla ele alınacağı sempozyum, Anayasa Mahkemesi’nden Danıştay’a, Vergi Makemesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne, hukuk ve mali işlerin otorite isimlerini, önde gelen akademisyenlerini buluşturacak.

Hukuk devleti ilkesi, vergi uyuşmazlıkları, hak arama hürriyeti, cezaların dayanağı, vergi iadesinde faiz, bireysel başvuru süreci, sorunlar ve çözümler tek tek işlenecek.

DKR Denetim & Danışmanlık ve yazarımız YMM Ekrem Öncü’nün katkılarıyla İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenecek olan etkinliğin tarihi 13 Mart 2019.

OTURUMLAR, SORULAR, CEVAPLAR

Önemli sempozyum, Danıştay İdari Dava Genel Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selami Demirkol’un, “Hukuk Devleti İlkesinden Hukukun Üstünlüğü İlkesine - İdari Yargının Adapte Paradoksu Uygulayan Değil Yorumlayan Yargıç Beklentisi” başlığı altında yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Genel perkspektifin yansıtılmasının ardından iki oturum gerçekleştirilecek. Aralarda ise sorular, cevaplarını bulacak.

Oturum başkanlığını İstanbul Üniversitesi’den Doç. Dr. H. Burak Gemalmaz’ın yapacağı birinci bölümde “Kanunilik ilkesi Açısından Vergisel Müdahaleler” ele alınacak. Katılımcılar Anayasa Mahkemesi Raportörü Dr. Abdullah Tekbaş ve İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Altan Rençber.

MÜLKİYET HAKKI, VERGİSEL MÜDAHALELER

İkinci bölüm oturum başkanlığını ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abuzer Kendigelen üstlenecek. Konu başlığı, “Adil Yargılanma Hakkı Açısından Vergi Yargısı”. Katılımcıları da İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülay Arslan Öncü, Anayasa Mahkemesi Raportörü Mehmet Sadık Yamlı, İstanbul 9. Vergi Mahkemesi Başkanı Bülent Dağ ve İstanbul 7. Vergi Mahkemesi Başkanı Atanur Erol.

Sempozyum öğle arasının ardından saat 14.00’ten sonra üçüncü oturumla devam edecek. “Mülkiyet Hakkı Açısından Vergisel Müdahaleler”, İÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Ergüne’nin başkanlığında, Anayasa Mahkemesi Raportörü Özgür Duman ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. H. Burak Gemalmaz ve Dr. Gamze Gümüşkaya tarafından anlatılacak.

ENİNE BOYUNA KONUŞULACAK

Etkinliğin son oturumunun konusu ise “Vergi Yargısı Bireysel Başvuru İlişkisinde Sorunlar”. Oturum başkanı, Danıştay İdari Dava Genel Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selami Demirkol.  İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaşıkçı, Zonguldak Vergi Mahkemesi Başkanı Dr. Osman Sarıaslan ve Anayasa Mahkemesi Başraportörü Yunus Emre Yılmazoğlu, konuyu enini boyuna konuşacak.

Doç. Dr. Burak Gemalmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Gülay Arslan Öncü’nün koordinatörlüğünde organize edilen dev buluşmanın konukları, İstanbul Üniversite Rektörlüğü Doktora Salonu’nda ağırlanacak. 

Bu haberi paylaş: