Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Haberler

Muhasebeturk.org Sitesinin Yeni TTK Kanun Kitabımızla İlgili 10.09.2012 Tarihli Haberi

  • 11 Eylül 2012

6102 Sayılı Yeni TTK Kitabı çıkmıştır

 

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
 

Bilindiği üzere 6102 sayılı Yeni TTK'da 6335 sayılı Kanunla değişikliğe gidilmiş ve tartışmalı düzenlemeler neredeyse tamamen değiştirilmiştir.

Bu değişiklikler 6102 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 1 Temmuz 2012 öncesine yetiştirilmiş ve Kanun henüz yürürlüğe girmeden 109 maddede değişiklik yapılmıştır.

Gazeteport/Thelira yazarı YMM Ekrem öncü, Borsagündem yazarı SMM Taylan Şahin ve Avukat Baran Umut Baycan'ın birlikte titizlikle hazırladığı kanun kitabında, 6102 sayılı Yeni TTK ile 6103 sayılı Yürürlük Kanununda, 6335 sayılı yasayla yapılan bütün değişiklikler işlenmiş ve ayrıca 6273 sayılı çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ve 6353 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla yapılan değişiklikler de işlenerek 6102 sayılı Kanun en güncel hale getirilmiştir.

Ayrıca, kitaba bağımsız denetim aşamasında özellikle ihtiyaç duyulacak olan 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname de eklenmiştir.

Kitap, 6762 sayılı Eski TTK ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmıştır. Böylelikle, okuyucu değişiklikleri kolayca fark edebilecektir. Kitapta, 6102 sayılı Kanunun yürürlüğe girmeden 6335 sayılı Kanunla kaldırılan düzenlemelerine dipnot olarak yer verilmemiştir.

Yürürlüğe girmeyen düzenlemelerin dipnotta gösterilmesinin anlamlı olmayacağı düşünülmüştür.

Ancak, yürürlükte olup kaldırılan düzenlemelere dipnotlarda yer verilmiştir.

Kitapta bir içindekiler bölümü oluşturulmuş ve kanun maddelerine de başlıklarının yanında yer verilerek sayfa numaraları gösterilmiştir.

Böylelikle, okuyucu aradığı maddeye ve başlığa kolaylıkla ulaşabilecektir.

özenle hazırlanan bu kitabın kullanışlı olması ve dağılmaması için, karton kapaklı, dikişli ve birinci sınıf hamur kağıda basılarak, baskı kalitesine gereken özen gösterilmiştir.

Tüm ilgililere faydalı olacaktır.

• önsöz için tıklayın

• İçindekiler için tıklayın

Sipariş vermek için tıklayın

 

Bu haberi paylaş: